Houtkachels

U heeft gekozen voor een houtkachel of u moet de knoop nog doorhakken? Als een gezellige, sfeervolle vlam belangrijk is voor u in combinatie met een aangename stralingswarmte en als u het regelmatig bijvullen en onderhouden van uw verwarmingstoestel niet schuwt, dan is een houtkachel of houthaard een juiste keuze voor u.

Naar overzicht

Op zoek naar een Fero Houtkachels dealer?

Houtkachel of houthaard? Het verschil

De houtkachel kent u wel: dat is het vrijstaande verwarmingselement dat u in alle stijlen, vormen en vermogens kan vinden en dat niet ingebouwd hoeft te worden.

Wie het vroeger over een houthaard had, denkt daarbij aan een sierschouw die gebouwd werd rond een open houtvuur. Tegenwoordig is er geen sprake meer van een “echte” openhaard. De haarden in de 21ste eeuw zijn namelijk vervaardigd uit een stalen karkas en voorzien van een ruit. De actuele houthaard is in principe dus een houtkachel die gemaakt is om in te bouwen. Het concept houthaard is daardoor sterk vooruitgegaan: de rendementen gingen van < 50% naar meer dan 80%!

Voordelen van een houtkachel...

  • Een echte, gezellige stralingswarmte
  • Een natuurlijk vlammenspel in uw woonkamer
  • Het heerlijke aroma van een echt houtvuur
  • Bijzonder eenvoudig in bediening

...meer dan een vleugje nostalgie in huis!

  • Verrassend hoge rendementen en energieklassen (A & A+)
  • Een volledig autonome werking (geen stroomnet nodig)
  • Hout is een CO2-neutrale bio-energie
  • Schoon brandende houtkachels lossen het fijnstofprobleem van hout stoken op

Welke houtkachel?

In het veelzijdige assortiment van FERO vindt u beslist het gepaste toestel. Wij hebben een waaier aan stijlen in huis, in verschillende vermogens en uitvoeringen. Een kleine Charnwood voor in een landelijke of klassieke setting, misschien een Olympia Fires met oven voor in de keuken, of toch eerder een grote houthaard van Austroflamm of Rocal in uw leefruimte? De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos! Klassiek of modern, uitgerust met een fornuis of oven of eerder een sobere houtkachel die binnen een beperkt budget past - zoals onze Aduro's: bij FERO vindt u het allemaal. Onze hoogrendement houtkachels voldoen daarnaast aan de Europese normen en beschikken over een A of A+ ecolabel.

U weet niet wat u precies nodig heeft? Onze dealers helpen u graag op weg in uw zoektocht!

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Een kwalitatieve kachel of haard is een droom in huis, als u het juiste toestel kiest. Denk vooraf na over het vermogen: een zware kachel zal in een kleine, goed geïsoleerde ruimte al snel een te warm gevoel creëren. Wie zijn houtkachel in een nieuwbouw wenst te plaatsen, kiest daarnaast best voor een toestel met een externe luchtaansluiting om geen zuurstof uit de ruimte te onttrekken. Tenslotte is er ook nog de materiaalkeuze: een stalen kachel oogt modern en weegt minder dan bijvoorbeeld een gietijzeren kachel, maar de gietijzeren kachel (zoals onze Vermont Castings) zal op vlak van duurzaamheid hoger scoren. Onze Norsk Kleber speksteenkachels bieden dan weer een compleet andere warmte aan. 

Onze erkende verdelers adviseren u graag!

Waar koop ik het best mijn houtkachel of -haard? Erkende FERO dealers

Onze kachels en haarden vindt u overal in België! Om een optimale installatie te garanderen, koopt u uw FERO kachel best bij een erkend verdeler uit ons netwerk. Via deze link kan u zoeken naar een dealer in uw regio.