PelletkachelsWarmte met één druk op de knop!

Een groot gebruiksgemak en een hoog rendement, dat is wat een pelletkachel in petto heeft voor u. Zonder te moeten inboeten op gezelligheid, want met een pelletkachel geniet u nog altijd van een gezellige vlam in de woonkamer.

Naar overzicht

Op zoek naar een Fero Pelletkachels dealer?

Wat is een pelletkachel?geperste houtkorrels

Een pelletkachel wordt soms wel ten onrechte een palletkachel genoemd. De brandstof voor dit toestel zijn nochtans geen “paletten”, maar wel pellets: fijne geperste houtkorrels die, in combinatie met een sterk staaltje technologie, volledig opbranden waardoor u rendementen van meer dan 90% haalt.

Een gevuld pelletreservoir en een stroomaansluiting, dat is het enige dat u nodig heeft om van deze volautomatische toestellen te genieten. Ze zijn tevens thermostatisch programmeerbaar, waardoor u helemaal relaxt van de warmte kan genieten.

Pelletkachels van Fero30 jaar ervaring

De pelletkachels van Fero zijn geen massaproductie uit China, maar wel van hoogwaardige Europese of Amerikaanse makelij. De merken MCZ, Cadel, Austroflamm en Harman hebben reeds naam gemaakt binnen de markt en profileren zich als zeer competitieve spelers met een sterke prijs-kwaliteitverhouding.

Bij Fero hebben we voor elk wat wils in het assortiment: vrijstaande pelletkachels en inbouw pellethaarden, compacte en performante toestellen, een modern design of een klassieke look – binnen ieders budget.

Gebruik & kostVoordelen

 • Gebruiksvriendelijk: met slechts enkele handelingen geniet u in no-time van de warmte

 • Goedkope brandstof: met pellets verwarmt u goedkoper dan op hout of gas

 • Geurloos: geen onaangename geuren in uw kleren en meubelstoffen

TechnologischMeerwaarde

 • Uitgerust met een volledig programmeerbare thermostaat

 • Hoge rendementen van meer dan 90%

 • Milieuvriendelijkdankzij de zeer lage fijn stof uitstoot

 • Bediening naar keuze: toestel, afstandsbediening, WiFi

ModelafhankelijkUw keuze

 • Grote autonomie

 • Uitgerust met een ventilator voor snelle warmteverspreiding

 • Zonder ventilator voor een uiterst stille werking

 • De warmte is kanaliseerbaar naar meerdere ruimtes

Welke pelletkachel heb ik nodig?

De keuze van een pelletkachel hangt af van enkele factoren. Naast het esthetische aspect moet het toestel ook technisch bij u passen: hoeveel vermogen heeft u nodig om de ruimte te verwarmen? Wenst u slechts één, of liever meerdere ruimtes te verwarmen? Moet het toestel aangesloten worden op uw CV-installatie? Hoe groot mag het toestel zijn? Is enkel een boven- of achteraansluiting mogelijk? Wenst u het toestel te bedienen vanop afstand, of liever via het toestel zelf? Kiest u een toestel dat zonder ventilatoren werkt en daardoor dus ook fluisterstil is, of toch liever met ventilatoren om de warmte sneller te verspreiden?

Afhankelijk van het antwoord op deze vragen kan u de knoop doorhakken. Wij hebben alvast voor elke situatie de gepaste kachel in het assortiment. Maak kennis met onze merken via de merkenpagina’s of vraag raad aan een erkend verdeler.

- Design – hoogtechnologisch – innoverend : MCZ
- Design – hoogwaardige materialen – zonder ventilatoren :  Austroflamm
- Budgetkachel – no-nonsense – eigentijdse vormgeving : CADEL
- Duurzaam – klassiek – eenvoudige bediening : Harman

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?Niet alle pelletkachels zijn gelijk

Pelletkachels worden op vele plaatsen aangeboden, ook in uw lokale doe-het-zelf winkel. Er is echter een groot verschil tussen een goedkope pelletkachel van € 500 dat u al dan niet zelf dient te installeren en een hoogwaardig toestel van meer dan € 1.500 dat door een erkend verdeler wordt geplaatst.

De gebruikte materialen kunnen sterk variëren: zo is er een groot verschil tussen een duurzame gietijzeren branderpot of een branderpot uit staal dat op termijn zal vervormen van de hitte.  

Het is raadzaam om voor een merk te kiezen waar ook de dienst-na-verkoop gegarandeerd kan worden binnen de Benelux.

Waar koop ik best mijn pelletkachel?Kies voor een erkend verdeler

U koopt uw pelletkachel best bij een erkend verdeler. Een pelletkachel is immers een staaltje technologie waarvoor toch enige kennis is vereist in geval er service nodig is. Een FERO verdeler kan daarnaast ook altijd een beroep doen op Fero Service indien hij bepaalde problemen niet zelf zou kunnen oplossen. Verder kunnen onze verdelers zeer efficiënt aan de nodige wisselstukken geraken via Fero Service. Indien u door bepaalde omstandigheden niet meer kan rekenen op uw dealer, kan u ook steeds terugvallen op Fero Service.