Austroflamm Hout

De Oostenrijkse firma Austroflamm produceert moderne, design houtkachels met een zeer hoog rendement en extreem lage co-emissies in alle mogelijke prijsklassen. Brandtechnisch zijn ze de top van de markt! Wat deze kachels extra bijzonder maakt is de Xtra technologie: binnenin de kachel zitten accumulatiestenen die ervoor zorgen dat de kachel na het stoken nog gemiddeld 8 uur stralingswarmte geeft!

Naar overzicht

Maak kennis met het merk Austroflamm Hout

Op zoek naar een Fero Austroflamm Hout dealer?

Toonaangevend fabrikantHoogrendementskachels

AUSTROFLAMM is één van de grootste kachelfabrikanten ter wereld. Om dit te blijven wordt er voortdurend in onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd. Uw kachel is dus steeds de modernste die er op de markt te vinden is.

De binnenbekleding van een AUSTROFLAMM is altijd uit KERAMOTT vervaardigd. Deze speciale legering verzekert een langere levensduur en een betere hittereflectie. Daarenboven zorgen zijdelingse groeven ervoor dat er een betere luchtstroming in de kachel gecreëerd wordt waardoor een nog betere verbranding ontstaat.

AUSTROFLAMM garandeert u een zuiver blijvend glas. Indien u droog hout stookt en de secundaire luchttoevoer beheerst, blijft uw glas zeer lang helder.

Elke AUSTROFLAMM is een hoogrendementskachel. Hij heeft een zeer lage rookgastemperatuur zodat de warmterecuperatie optimaal gebeurt. Dit resultaat wordt ondermeer verkregen door de kleine diameter (130 mm of 150 mm) van de rookgasafvoerbuis.

AUSTROFLAMM en het milieu gaan hand in hand. De CO-uitstoot bedraagt minder dan 0,05%. Dit is veel beter dan de strengste Europese normen. De lage CO-uitstoot betekent ook dat uw AUSTROFLAMM kachel alles verbrandt, wat resulteert in zeer weinig rest-assen en een zeer laag houtverbruik.

X-Tra technologie

Technologie ten dienste van zijn gebruiker: Meer dan 15 uur stralingswarmte met minder dan 9 kg hout, dat is de X-tra technologie. Het bovendeel van de kachel is uitgerust met 130 kg accumulatie-stenen die de warmte opslaan en dan gedurende 15 uur langzaam weer afstaan.

3 redenen om de warmte te bufferen...

GEZONDHEID
Langdurige stralingswarmte wordt niet alleen als aangenaam bevonden, het is ook gezond.

SPAREN BIJ VERWARMEN
Minder hout bijvullen betekent minder hout verbruiken, en dat spaart geld.

GELIJKMATIGE WARMTE-AFGIFTE
Uw ruimte is snel en gelijkmatiger opgewarmd, u heeft niet steeds bij te vullen om de ruimte op temperatuur te houden.

HEAT MEMORY SYSTEM

3 x langer warm
... nu bij u in de huiskamer

Verkiest u een kachel die 3 x langer warmte afgeeft zonder hout bij te vullen? Met het Heat Memory System kunnen we deze wens in vervulling laten gaan! HMS is een gepatenteerd warmteopslagsysteem, voordelig en rendabel. Door middel van speciaal ontworpen en gegoten stenen op basis van keramiek slaagt het systeem erin de warmte op te slaan, vast te houden en langzaam terug af te geven.

Waarom HMS?
HMS stenen bestaan uit een keramisch gebonden massa met een soortelijk gewicht van 3,8 en een hittebestendigheid van 1.100° C. Dit gepatenteerde systeem zorgt voor een betere verbranding met een warmte afgifte die maar liefst drie keer zo lang duurt. U moet minder stoken en de CO-uitstoot ligt een stuk lager. HMS: beter voor uw portefeuille én voor het milieu.