Vermont CastingsGietijzeren schoonheid

Vermont Castings produceert Amerikaanse gietijzeren houtkachels die alom bekend staan om hun kwaliteit en economisch gebruik. Deze tijdloze toestellen combineren de "ouderwetse kachel" met hedendaagse technologieën. De fijne details in gietijzer en de gietijzeren kookplaat vallen daarom sterk in de smaak bij de  liefhebbers van de klassieke en landelijke stijl. 

Naar overzicht

Maak kennis met het merk Vermont Castings

Op zoek naar een Fero Vermont Castings dealer?

Milieuvriendelijke technologie

Deze Amerikaanse producent heeft heel wat patenten op zijn palmares en draagt de laatste nieuwe normen en voorschriften qua veiligheid en uitstoot hoog in het vaandel. Een Vermont Castings houtkachel is uiterst milieuvriendelijk dankzij de geïntegreerde regelbare katalysator; minder fijn stof, CO2 en een hoger rendement. Het zijn continu kachels die met een gevulde branderkamer tot 16 uur lang kunnen branden!

Gebruiksvriendelijke schoonheid

Alle toestellen kunnen zowel via een boven- als achteraansluiting aangesloten worden op het rookkanaal. Dankzij de airwashtechnologie geniet u steeds van een heldere ruit, zodat u volop kan genieten van het spectaculaire vlammenspel. Deze toestellen beschikken over een uitzwenkbare aslade voor een eenvoudige reiniging. Ook typerend voor een Vermont Castings houtkachel is het bijvulluik langs de bovenzijde: de ruimte in de branderkamer kan optimaal benut worden en het bijvullen gebeurt veiliger (want assen en vonken blijven in uw toestel) en schoner (geen rook/stof in de kamer).

Uitvoering naar keuzeBiscuit, Classic Black, Twilight, ...

De Vermont Castings houtkachels zijn verkrijgbaar in een mat zwarte of email uitvoering in meerdere kleuren. Deze houtkachels hebben door de jaren heen bewezen dat ze meer dan “slechts” een verwarmingselement zijn: ze groeiden uit tot ware meubelstukken die een meerwaarde voor uw woning betekenen.