CharnwoodMade in Britain

Het Engelse Charnwood is opgericht omstreeks 1972 en is gespecialiseerd in het maken van geraffineerde houtkachels. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan, dat bewijzen de vele Charnwoods die zelfs na meer dan 30 jaar nog steeds talrijke huizen verwarmen. Een investering in een Charnwood is dus meer dan een korte termijnrelatie!

Naar overzicht

Maak kennis met het merk Charnwood

Op zoek naar een Fero Charnwood dealer?

Made to lastSINCE 1972

Het Engelse Charnwood is opgericht omstreeks 1972 en is gespecialiseerd in het maken van geraffineerde houtkachels. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan, dat bewijzen de vele Charnwoods die zelfs na meer dan 30 jaar nog steeds talrijke huizen verwarmen. Een investering in een Charnwood is meer dan een korte termijnrelatie. Deze kachels worden volledig in Groot-Brittannië gemaakt door geschoolde werknemers en met behulp van high-tech precisiemachines. Aan de basis van hun succes ligt niet alleen een degelijk product, maar ook een sterke service. Charnwood heeft er steeds naar gestreefd om aan alle wensen van hun klanten te kunnen voldoen, waardoor het is uitgegroeid van een bedrijf dat enkele honderden kachels produceerde per jaar, tot een sterke speler in de markt die ondertussen vele duizenden kachels verdeelt over de hele wereld.

10 jaar garantiezonder schroom

Charnwood hecht veel belang aan duurzaamheid en gebruikt dan ook alleen maar de beste materialen: plaatstaal, gietijzer, vuurvaste stenen en keramisch glas. Deze materialen hebben uitstekende warmte-isolatie eigenschappen en zijn bijzonder sterk. De kachel kan met deze grondstoffen volledig afgesloten worden om een optimale controle over de verbranding te hebben. De eenvoud van deze kachels garandeert ook een makkelijk onderhoud. Daarnaast zijn alle kachels gebouwd volgens de EN 13240-2001 norm, om de allerbeste efficiëntie, veiligheid en constructie te garanderen. Charnwood kan dan ook zonder schroom 10 jaar garantie bieden op de karkassen van zijn kachels (boilers: 3 jaar).

Veelzijdig gamma

Er is een Charnwood voor iedereen : de COVE en ARC zijn uiterst geschikt voor de moderne woningen, het ISLAND-gamma en de BEMBRIDGE passen uitstekend in een klassieker interieur en de nieuwe C-SERIES en SKYE voelen zich overal thuis. Elk gamma biedt meerdere vermogens aan, voor kleine, middelgrote en grote ruimtes. Naast de standaard zwarte kleur, zijn alle modellen ook beschikbaar in zeven andere matte kleuren (op bestelling).

CLEAN-BURN AIR WASH

Deze technologie zorgt ervoor dat uw kachel de resten van een vorige verbranding zal herbruiken (principe van dubbele verbranding) waardoor de emissies verlagen, u minder assen zal hebben en meer warmte in de ruimte. Een schoner huis, een schonere rookgasafvoer én een schoner milieu. Deze technologie houdt ook de ruit schoon, om u een ongestoord zicht op de vlammen te gunnen.

LUCHTBEHEERSYSTEEMQUATTROFLOW®

Deze revolutionaire en gepatenteerde technologie is geïntegreerd in alle Charnwood kachels. Dit systeem werkt volgens het principe van vier luchtkamers die de correcte hoeveelheid lucht naar de juiste plaats sturen voor een ultra-efficiënte verbranding en optimale controle met slechts één hendel: trek de beluchtingshendel naar voren om de verbranding te versnellen, duw de hendel naar binnen om de verbranding te vertragen.

HITTESCHILD

De hitteschilden van Charnwood zijn ontworpen voor situaties waarbij de kachel in een compacte ruimte of nis staat. Het enkelwandige stalen schild maakt het namelijk mogelijk om de minimale vrije ruimte tot brandbare materialen te beperken. Het hitteschild is verkrijgbaar in verschillende maten voor de C-Serie, Cove en Island reeks.