Aduro

De Aduro houtkachels worden vervaardigd in Denemarken en kregen het SWAN label toegekend, hét label dat garant staat voor een uiterst milieuvriendelijk product. Dit label verkregen ze niet enkel door de groene werking van de kachel, maar ook door hun productieproces. Daarnaast zijn ze betaalbaar, van zeer goede kwaliteit en steeds afgewerkt tot in de kleinste details.

Naar overzicht

Maak kennis met het merk Aduro

Op zoek naar een Fero Aduro dealer?

Deense schoonheidModern & Milieuvriendelijk

Voor het Deense Aduro staat het creëren van moderne en milieuvriendelijke houtkachels met een Scandinavische uitstraling centraal. De kachels hebben eenvoudige, strakke lijnen, verborgen scharnieren en onzichtbare lasnaden. De handvaten worden discreet verborgen zodat ze de beleving van het vlammenspel niet verstoren. De regeling van de beluchting binnenin werd zodanig ontworpen dat er geen roet op de ruiten terecht kan komen zodat het zicht op het vlammenspel niet belemmerd kan worden. De Aduro kachels werken volgens het principe van convectie, de warmte wordt door middel van luchtcirculatie verdeeld. Dit zorgt voor een gelijkmatige, comfortabele temperatuur in de kamer en maakt het ook mogelijk om de kachel dichter bij brandbare materialen te zetten.

Aduro & het milieuGoedgekeurd volgens de strengste keurmerken ter wereld.

De Aduro kachels voldoen aan de strengste milieunormen ter wereld, waaronder het Nordic Swan keurmerk. Met dit keurmerk bent u zeker van uitstekende stook-, emissie- en rendementscijfers. Aduro voldoet niet alleen aan de eisen, ze streven ze zelfs voorbij. U kunt met een goed geweten uw Aduro houtkachel aansteken, want verwarming met hout is CO2-neutraal. Hout haalt, terwijl het groeit, namelijk evenveel CO2 uit de atmosfeer dan het vrijgeeft wanneer het wordt opgebrand.

Aduro 15 LUX

Aduro TronicVoor een optimale beluchting

De Aduro houtkachels zijn standaard uitgerust met het Aduro-Tronic systeem. Om uw kachel van niet onnodig veel of te weinig primaire lucht te voorzien, ontwikkelde Aduro een systeem waarbij de kachel bepaalt hoeveel en hoelang de primaire lucht open blijft. U als gebruiker hoeft niet meer op uw beluchting te letten en zo brandt uw Aduro altijd in de optimale omstandigheden. Aduro-Tronic zorgt voor meer comfort, minder werk, tot 40% minder houtverbruik en zuivere rookgassen. Dit gepatenteerde systeem is elegant geïntegreerd onder de verbrandingskamer en werkt zonder elektriciteit.

Aduro Smart ResponseDe App die alles weet

Met ASR haalt u het maximale uit uw kachel ! ASR verstuurt wireless live data van uw Aduro kachel naar uw smartphone of tablet via bluetooth. Aan de hand van deze gegevens geeft de app enkel nuttige tips : de gebruiker komt o.a. te weten wanneer het hout opnieuw bijgevuld zal moeten worden en of de verbranding al dan niet optimaal is. ASR is in optie. Geschikt voor: iPhone (vanaf 4S), iPad (vanaf 4), iPod (vanaf 5th gen.), Android (vanaf 4.4).

Externe LuchttoevoerWant uw gezondheid primeert

Houtkachels hebben een constante luchttoevoer nodig om een schoon en efficiënt verbrandingsproces te garanderen. Dit kan echter een probleem zijn in moderne en energiezuinige huizen, die vaak zeer luchtdicht zijn. Daarom zijn bepaalde Aduro modellen uitgerust met een externe luchttoevoer, wat betekent dat de lucht voor de verbranding van buitenaf kan worden aangevoerd en direct in de kachel kan worden geleid. De eigenlijke luchttoevoer wordt verborgen door deze achter of onder de kachel te installeren.

Garantie

Aduro geeft maar liefst 5 jaar garantie op zijn kachels. Om van deze verlengde garantietermijn te genieten (de standaardtermijn is 2 jaar), dient u uw kachel binnen een maand na aankoop te registreren op www.aduro.dk.