Nieuwe houtkachels: Dexter - Aduro 9.7 - Bembridge 01/10/2015

Dit jaar introduceerde Austroflamm de Dexter, een stijlvolle houtkachel met een grote verhoogde stookruimte, het concept van een haard met het plaatsingsgemak van een kachel. Deze kachel beschikt over een hoekruit, zodat u zijn vlammenpracht vanuit meerdere hoeken in uw woning kan bewonderen. De Dexter is volledig personaliseerbaar met behulp van enkele “bijzetboxen”. U houdt van een imposante kachel? Met de bovenboxen en/of sokkel maakt u hem een stuk hoger. Graag veel hout in de ruimte? De bijzetboxen kunnen eindeloos gestapeld worden, niet enkel handig als houtopslag maar ook voor uw andere spullen! 
 
Aduro 9.7: het eerste model uit de reeks met een warmteopslagsysteem! Het bovendeel van de 9.7 herbergt maar liefst 58 kg accumulatiestenen. Wanneer de kachel warm wordt, stijgt de warmte vanuit de branderkamer naar de “stenenkamer”, daar wordt ze geabsorbeerd. Eens het vuur gedoofd is, geven de stenen nog lang warmte af – uit testresultaten bleken ze na 12 uur nog steeds te stralen. Verder beschikt dit model over een ruime opslagruimte onder de branderkamer, dit alles in een charmante gestroomlijnde pilaarvorm. Deense schoonheid en techniek! 
 
In samenwerking met het magazine Country Living, bracht het Engelse Charnwood – gekend voor zijn compacte landelijke toestellen – dit jaar een wel heel “lief” kacheltje uit. De Bembridge is met zijn 56 cm hoogte en vermogen van 5 kW, het ideale toestel voor wie graag een kleinere ruimte op een gezellige manier met hout wil warmstoken. Deze landelijke stalen kachel is standaard verkrijgbaar in het zwart, maar daarnaast ook in verschillende zachte bleke tinten. Optioneel kan er een sokkel bekomen worden die als houtopslag kan dienen. 
    
Terug naar overzicht nieuwsberichten